Κουνούπια: Ξενιστές νοσημάτων

Τα έντομα (ιπτάμενα και έρποντα) εκτός από την ενόχληση που προκαλούν κατά διαφόρους τρόπους, έχουν μεγάλη σημασία για την υγεία μας. Αυτό έγκειται στο γεγονός ότι ένας τεράστιος αριθμός ειδών, είναι ξενιστές ή φορείς παθογόνων μικροοργανισμών και προκαλούν σοβαρές ασθένειες στον άνθρωπο, όπως σαλμονέλατύφο, δυσεντερία, σιγγέλωσηδάγγειο πυρετό,εγκεφαλίτιδα και ελονοσία.

Ανάλογα με το είδος του εντόμου, η μετάδοση των ασθενειών στον άνθρωπο μπορεί να γίνει:
 • μέσα από δήγματα (τσιμπήματα),  
 • μηχανικά, μέσω μεταφοράς μικροβίων με τα πόδια και το σώμα των εντόμων
 • ή/και εξ αιτίας του αναμηρυκασμού (μια επικίνδυνη συνήθεια των εντόμων να αδειάζουν το περιεχόμενο του στομάχου τους τη στιγμή της διατροφής τους)

Η εταιρεία μας, μέσα από κατάλληλες εφαρμογές για τη σωστή διαχείρηση του προβλήματος στην οικία ή στην επιχείρησή σας, στοχεύει στην εξόντωση βλαβερών εντόμων, όπως: 

Κατσαρίδες
Κουνούπια
Απεντομώσεις για κατσαρίδες
Μύγες
Φλεβοτόμοι- Σκνίπες
Ψύλλοι
Κοριοί
Μυρμήγκια
Έντομα αποθηκών
Τερμίτες
Ξυλοφάγα έντομα (σαράκια)
Σφήκες
Αράχνες
Διάφορα δίπτερα κ.α

  Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την απεντόμωση διαφέρει ανάλογα τον χώρο και το είδος των εντόμων. Η πιο συνηθισμένη εφαρμογή για εσωτερικούς χώρους, είναι ο ψεκασμός με ασφαλή, άοσμα και χαμηλής τοξικότητας σκευάσματα που δεν λεκιάζουν, ούτε καταστρέφουν τις επιφάνειες. Επίσης, η τοποθέτηση ειδικού gel σε συγκεκριμένα σημεία-περάσματα των έρποντων εντόμων δρα αποτελεσματικά στην καταπολέμησή τους.

  Για εξωτερικούς χώρους, κήπους, χωράφια κλπ, εφαρμόζεται ψεκασμός με μηχάνημα υψηλής πίεσης, ενώ άλλοι τρόποι καταπολέμησης των ιπτάμενων εντόμων είναι οι παγίδες σύλληψης με λάμπες προσέλκυσης.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά για τα έντομα- διαβιβαστές μη ξεχνάτε να ενημερώνεστε από το εγκυκλοπαιδικό blog της Micro Cosmos. 

  Απεντομώσεις ιπτάμενων εντόμων


  contact

  contact